Varukorg

0 item - Total : 0,00 kr
Your Cart is currently empty!
Product update

ALLA KATEGORIER

LAGERRENSNING

SPORTFISKEREA 40% 

ANVÄND RABATTKOD I KASSAN "aprilmaj"

Gummibåtens historia

De uppblåsbara båtarnas historia börjar redan år 880 f.kr. då man kom på idén att blåsa upp djurskinn som man använde för att ta sig över floder. Denna teknologi användes bland annat i Assyrien och Kina, men det tog lång tid tills den evolutionerade och blev mer lik dagens gummibåtar. År 1839 uppfanns uppblåsbara pontoner i England, som testades av Duke of Wellington. Den teknologin började ständigt förbättras och år 1844 hade man redan med sig uppblåsbara cirkelformiga båtar vid arktiska expeditioner. År 1920 marknadsfördes pneumatiska båtar i Tyskland och började då även användas av den tyska armén. Både Zodiac och RFD påstod sedan att de hade uppfunnit den uppblåsbara båten på 1930-talet. Under andra världskriget skedde många innovationer bland transportmedel och då började även gummibåtar produceras i stora mängder i militära syften. Både uppblåsbara räddningsflottar och beväpnade båtar konstruerades.

Vad vet du om RIBbåtar BARK?

RIB betyder rigid inflatable boat som är hård uppblåsbar båt. Dessa i stort sätt osänkbara båtar med hård botten och uppblåsbara sidor har stora utvecklingsperspektiv i hela världen.
RIBBåtar BARK Marine tåliga glasfiberskruv tillverkas efter ett speciellt system för bottenförstärkning. Detta gör att båtens konturer blir mer komplexa , med lämpliga bottenvinklar. I skillnad från andra uppblåsbara båtar har RIB båtar hård botten med komplex hydrodynamisk form.

Hur väljer man en uppblåsbar gummibåt?

För alla som inte vill köpa släppvagn för transportering av båt eller som inte vill hyra båtplats hade bästa lösningen varit att köpa en uppblåsbar gummibåt.

Allt som krävs för att du ska börja använda gummibåten är att du tar med den till stranden, pumpar upp den, och placera den på vattnet. Därefter kan du vara lugn och göra det du tänkte (fiska, jaga sjöfåglar eller slappna av). Det är emellertid svårt att välja rätt sorts båt som passar just dina behov.

 Spara pengar med uppblåsbara gummibåtar